تحقیق الیاف ابریشم – الیاف پنبه – الیاف پشم

دسته: پژوهش

فرمت فایل: doc

حجم فایل: 50 کیلوبایت

تعداد صفحات فایل: 14

دانلود کنید!

  • تحقیق الیاف ابریشم – الیاف پنبه – الیاف پشم
  • تحقیق الیاف ابریشم – الیاف پنبه – الیاف پشم

تحقیق الیاف ابریشم – الیاف پنبه – الیاف پشم

ابریشم:

جزو الیاف حیوانی است. (حدود 98 درصد وزن ابریشم را پروتیین تشکیل میدهد.) الیاف ابریشم دارای قدمتی بسیار طولانی میباشد. (2700 سال قبل از میلاد) ابتدا الیاف ابریشم توسط چینی ها بدست امده و به سایر نقاط جهان گسترش داده شده است. (به خصوص کشورهای همجوار) ایران نیز در 2400 قبل از میلاد به این الیاف دسترسی پیدا کردند. (ابریشمی که در ایران هست رنگش کدر و ضخامتش بیشتر است.)

الیاف ابریشم از کرم ابریشم (پیله) بدست میاید. این کرمها از برگ درختان توت تغذیه میکنند که نژادهای مختلفی دارند. این کرمها بعد از رشد کردن و بزرگ شدن شروع به تغییر رنگ دادن و تنیدن تار به دور خود میکنند و پیله را درست میکنند.

مراحل پرورش کرم ابریشم:

1) قرار دادن تخم ابریشم در محیطی با درجه حرارت 20 الی 23 درجه سانتی

گراد به مدت 3 الی 4 روز.

2) بیرون آمدن از تخم- به مدت 6 الی 7 روز به آن برگ توت می دهند–

دو نوبت در روز به کرم ابریشم برگ توت میدهند – به این دوره (ریزه داری) می گویند.

3) خواب اول به مدت 24 ساعت – در این مرحله تغذیه قطع میشود و کرمپوست اندازی می کند- (مرحله پوست اندازی)

خصوصیات فیزیکی الیاف ابریشم:

الیاف طبیعی و حیوانی و پروتیینی هستند و دارای اسیدهای آمینه می باشند. الیافی نرم و شفاف و ظریف و محکم هستند. این الیاف کاربرد زیادی در منسوجات و فرشهای مرغوب دارد.

پنبه:

گیاهی است به صورت بو تهای در طبیعت یافت می شود دارای گلهایی به رنگ سفید و گاهی اوقات به رنگ زرد. این گیاه گیاهی جهانی است. در میان الیاف مختلف پنبه قدمتی طولانی دارد. (گفته می شود از یونان قدیم تا به حال مورد استفاده بوده است.)

روشهای شناسایی پشم از الیاف دیگر:

روشهای فیزیکی و روشهای شیمیایی.

الیاف پشم زیر ذره بین مانند ساقه درخت کاج است و دارای فلس های متعددی است.

در روش دیگری از طریق سوزاندن الیاف را آزمایش می کنیم در نزدیکی از آن دور می شود. در درون شعله به آرامی می سوزد. دود آن بوی مو یا پر سوخته می دهد. خاکستر سیاه دارد و به راحتی خورد می شود.

دانلود کنید!